top of page

6 týždňov DUVI Sport– konzistentnosť lyžiarov a Ománske dobrodružstvo



Mesiac Január, mesiac, ktorým sa začína rok, ale čo je dôležitejšie, tak je to aj mesiac, keď nám začína zimná lyžiarska preteková sezóna.

Sezónu sme "odpálkovali" pretekmi "O cenu Mladosti - 1.kolo HHL Lesy Ski Cup 2023". Ako prvý sa do výsledkovej listiny zapísal #JakubVitek, ktorý obsadil 4.miesto. V tejto kategórii nás reprezentovali aj #SimonPély, #BrunoČierny, #MarekŠaly, ktorý sa v nabitej konkurencii nedostali na bodované priečky. U mladších žiačiek farby nášho tímu hájili #BibianaČierna, ktorá si vyjazdila 10.miesto a #LilianaŽňavová, ktorá obsadila 21.miesto.

Tradične silné zastúpenie sme mali v kategórii mladších predžiakov. Tu dokázal zvíťaziť #MatejVitek, #MaxHrnčiar získal 8.miesto a náš tréningový parťák #TimoBachnár získal 13.miesto. Reprezentáciu sme mali aj u starších predžiačok. #TimeaVolentierova vyjazdila 12.miesto. Zastúpenie sme mali aj u mladších žiačok, kde #SofiaŽňavová ziskala 22.miesto a #AlžbetaBožková 30.miesto.

Následne tím pokračoval na preteky Slovenského Pohára do Zuberca-Janovky. Náš tím poslal do tohto boja medzi elitu Slovenska oklieštenú zostavu. U mladších predžiačiek bola našou jedinou zastupiteľkou #BibianaČierna. Tá si vyjazdila 24.priečku. Kategória mladších predžiakov bola zastúpená tradičnou zostavou - #MatejVitek, ktorý skončil na 7.mieste, #MaxHrnčiar, ktorý skončil na 15.mieste a #TimoBachnár, ktorý skončil na 23.mieste.

O deň neskôr bol v pláne slalom. #BibianaČierna získala solídne 13.miesto. U chlapcov si to podelili tak, že #MatejVitek zobral 5.miesto, #MaxHrnčiar 14.miesto a #TimoBachnar 16.miesto

Netradične sa prvým víkendom Februára začala aj triatlonová sezóna. DUVISport team sa vydal na exotické dobrodružstvo do Ománu. V meste Muscat sa konali preteky IRONMAN 70.3. Náš #PatrikSiegl tu získal 3.miesto vo svojej kategórii M18-24 a s tým aj 3039 bodov do rebríčka AWA.

"Pozitívny začiatok sezóny vždy poteší. Úprimne poviem, že som čakal lepší výsledok. Avšak musím priznať, že práca, ktorú sme odviedli počas zimy bola 100% vstrebaná a sme na správnej ceste pred vrcholmi sezóny." -#PatrikSiegl

Lyžiari pokračovali v sezóne na pretekoch "Krahuľská Ovečka". Naši reprezentanti boli v akcii už od počiatku pretekov. Ako prvá, prišla na rad v kategórii Superbaby dievčatá #AlexiaRačeková. Následne v kategórii Superbaby chlapci sme mali väčšie zastúpenie -#JakubVitek tu zvíťazil, ďalej tu vlajku DUVI Sport team "niesli" aj #SimonPely, #BrunoČierny, #IvoRubaninský a #MarekŠály, avšak na bodované pozície sa nedostali. U mladších predžiakov zvíťazil #MatejVitek, na 5.miesto sa prebojoval #MaxHrnčiar, mimo bodov skončil #TomášTruban. U mladších predžiačok si zase 3.miesto pripísala #LilianaŽňavová a 2.miesto #BibianaČierna. V starších predžiačkach si 6.miesto vyjazdila #TimeaVolentierová. V mladších žiačkach nás reprezentovali hviezdy nášho klipu #SofiaŽňavová a #AlžbetaBožková (>odkaz tu).

Na záver nášho sumáru sa povenujeme pretekom "Donovalský psík". Tam sme mohli sledovať našu tréningovú kamarátku #EmaBachnár, ktorá prešla cieľom s 31. najrýchlejším časom v kategórii "Nádeje dievčatá". U Nádejí chlapci si 3.miesto odniesol #JakubVitek, 35.miesto #SimonPély, 37.miesto #BrunoČierny a 48.miesto #MarekŠály. Ďalej nasledovala kategória "Mladšie predžiačky", tu sa #LilianaŽňavová umiestnila na delenom 14.mieste a #BibianaČierna na 21.mieste. U mladších predžiakov sme mali tesnú bitku o pódium medzi našimi pretekármi. Z nej vyšiel lepšie #MatejVitek, ktorý získal 3.miesto a #MaxHrnčiar z tejto bitky vyšiel so 4.miestom. #TimoBachnar si vyjazdil 12.miesto. U starších predžiačok sme mali iba jednu zástupkyňu. #AlicaRačeková tu vybojovala 32.miesto. U mladších žiačok si #SofiaŽňavová vyjazdila 12.miesto, #AlžbetaBožková tu brala 28.miesto. Netradične sme mali pretekára aj v otvorenom preteku mužov. Tu si #SamuelPinter pripísal 10. najrýchlejší čas.


Ako tímu sa nám vďaka vašej pomoci v roku 2022 podarilo zohnať tieto krásne zelené JMB X DUVISport team bundy. Použili sme na to finančné prostriedky, ktoré ste nám dali Vy a to prostredníctvom 2% z dane. Sme radi, že Vám môžme robiť radosť našimi výsledkami, ale prosíme Vás, dajte nám šancu aj naďalej rásť prostredníctvom toho, že sa rozhodnete Vaše 2% dať nášmu tímu. Ďakujeme


letak darujte nám 2% z Vašej dane 2023
.pdf
Download PDF • 263KB

147 views
bottom of page