top of page

Januárový výsledkový servis – pekný rozbeh na začiatok roku

Updated: Feb 3, 2022


Zjazdové lyžovanie

Prvý mesiac roku 2022 priniesol prvú hŕstku pretekov v alpskom lyžovaní pre náš rozrastený tím. Ako DUVISport team sme sa na prelome rokov rozrástli. Teší nás záujem, ktorý kvalitná práca nášho tímu vzbudzuje. Na základe tejto expanzie sa nám, ako tímu tiež otvorili nové možnosti v nomináciách reprezentácie na preteky.

Pretekový kalendár pre náš tím začal 9.januára na pretekoch "O pohár Liptova". Išlo o vysoko kvalitne obsadené podujatie s elitou z celej republiky. Technicky menej náročný kopec, ktorým miesto pretekov – Dolinky sú zaručoval tesnú bitku a zaujímavé pretekanie. V tejto napínavej bitke o stotiny obsadil náš pretekár #MatejVitek 11.miesto. Rovnako ako Matej v kategórii mladších predžiakov nás reprezentoval aj #MaximHrnčiar. Ten obsadil 15.miesto.V kategórii starších predžiačiek sme mali zastúpenie v #TimeaVolentierova. Tá si pripísala 15.miesto.

Náš tím potom pokračoval na preteky 1.kolo Horehronskej lyžiarskej ligy, ktoré sa konalo v stredisku Mýto pod Ďumbierom. Na pretekoch "O cenu Mladosti" sa predstavila už takmer celá enkláva DUVI Sport, čiže sme pokryli viac kategórii. V kategórii "Nádeje" alebo inak aj U8 nás zastupoval #JakubVitek, ktorý vybojoval 4.miesto. Naša sila je v kategórii "Mladších predžiakov a predžiačiek" (U10). Medzi dievčatami nás zastupovali #LilianaŽňavova a #BibianaČierna. Tie pre DUVI Sport team vybojovali 17. a 22. miesto. Medzi chlapcami nás zase zastupovali #MatejVitek, #MaximHrnčiar a #TimoBachnar. Tí zase zobrali 4., 10. a 19.miesto. Najlepší výsledok zaznamenala #TimeaVolentierova, ktorá získala v kategórii "Staršich predžiačiek" (U12) 3.miesto.

Mesiac sme zakončili na pretekoch Oblastnej lyžiarskej ligy stred "Krahuľská ovečka", ktoré sme aj technicky podporili. V kategórii "Superbaby dievčatá" (U8) nás zastupovali #BibianaČierna a #NataliaSykorova. Bibiana deklasovala konkurenciu a vybojovala 1.miesto s rozdielom viac než 8 sekúnd, Natália preteky nedokončila. U chlapcov nás v tejto kategórii reprezentoval #TimoBachnar, ktorý vybojoval 4.miesto. U "Mladších predžiačiek" (U10) nás reprezentovali #AlicaRacekova a #LilianaŽňavova. Tie sa umiestnili na 11. a 12.mieste. Náš #MatejVitek dokázal kategóriu "Mladších predžiakov" vyhrať. Tu nás reprezentoval okrem neho aj #TomašTruban, ktorý vybojoval 14.miesto. U "Starších predžiačiek" (U12) sa do boja zapojila #TimeaVolentierova, ktorá v tesnej bitke skončila na 7.mieste.

"Mesiac január priniesol príjemný rozbeh do roka 2022. Napriek tomu, že nám preteky nevychádzali 100% podľa predstáv, tak sme dokázali pozbierať niekoľko pekných výsledkov. Ďakujem všetkým členom za reprezentáciu. Taktiež verím, že naši noví členovia si užijú spoluprácu s nami."-#PatrikSiegl


237 views
bottom of page