top of page

6 týždňov DUVI Sport - finále LESY CUP, OLL stred, MSR a Bratislavský polmaratón

Zjazdové lyžovanie

Ďalších 6 týždňov je za nami a s nimi aj ďalší súhrn diania v DUVI Sport team. V poslednej časti sme sa rozlúčili pojednaním o pretekoch “Donovalský psík” (odkaz nájdete tu). Avšak pohnime sa ďalej a hovorme o tom, že ako sme sezónou pokračovali.



Po návrate z Donovalského psíka sme mali denný tímový kemp na svahoch nášho domáceho Ski Drozdovo. Hlavným cieľom bola kvalitná príprava na vyvrcholenie sezóny. V tomto období sme aj spustili oficiálny Instagram @duvisportteam.





Do pretekového zaťaženia sme sa vrátili v Hlobišove, kde sa uskutočnilo dvojité kolo HHLL LESY SKI CUP.

V sobotňajšom 3.kole HHLL LESY SKI CUP sa nášmu tímu darilo nasledovne. Prvá kategória, kde sa prezentovali naši pretekári bola Nádeje chlapci. Najlepší výsledok vybojoval #JakubVitek, ktorý si odniesol 2.miesto. Okrem neho tu pretekal #BrunoČierny, ktorý skončil na 25.mieste a #MarekŠály, ktorý si pripísal 42.miesto.

Ďalšou kategóriou, ktorá nasledovala boli mladší predžiaci a predžiačky. U mladších predžiačiek sa #BibianaČierna umiestnila na 8.mieste a #LilianaŽňavová si vyjazdila 10.miesto. U chlapcov sa na najvyšší stupeň postavil #MatejVitek. Tesne za pódiom sa na 5.mieste umiestnil #MaxHrnčiar. O malý kus za ním sa na 6.mieste umiestnil #TimoBachnar. Za náš tím si ešte v kategórii mladších žiačiek pripísala 10.miesto #SofiaŽňavová.

Prešlo 24 hodín a náš tím si pripísal ďalšie skvelé výsledky na finálnom kole HHLL LESY SKI CUP - Horehronský bučník, ktorý sa tiež konal v Hlobišove.

Prvé body nám z kategórie nádeje dievčatá doniesla za 20.miesto #AlexiaRačeková. U chlapcov sme mali silnejšie zastúpenie, ktoré prinieslo 3.miesto vďaka #JakubVitek, 16.miesto vďaka #BrunoČierny a 27.miesto vďaka #MarekŠály.

Po tejto kategórii nasledovali mladšie predžiačky. Tentokrát si lepší výsledok pripísala #LilianaŽňavová - 11.miesto, na 14.mieste sa umiestnila #BibianaČierna.

Kategóriu mladších predžiakov znovu vyhral #MatejVitek. Ďalšie kvalitné umiestnenie si pripísal #TimoBachnar, ktorý skončil na 6.mieste.

Tento krát sme si pekných pár bodov odniesli aj z kategórie starších predžiačiek. Tu si 10.miesto pripísala #TimeaVolentierová a 22.miesto #AlicaRačeková.

Pre náš tím bola posledná kategória mladšie žiacky. Tu si 10.miesto pripísala #SofiaŽňavová a 20.miesto #AlžbetaBožková.


Po dvoch dňoch v Hlobišove, sme na našom pretekovom tripe mali ešte jednu zastávku - SKI Cígel a preteky Cígelský krtko. Za náš tím sme mali prvých pretekárov v kategórii Superbaby chlapci. Najlepší výsledok zaznamenal #JakubVitek, ktorý vybojoval 2.miesto, #IvoRubaninský skončil na 3.mieste, #BrunoČierny skončil na 6.mieste, tesne za bodovanou top6 skončil #MarekŠály.

Ďalšou z “našich” kategórii boli mladší predžiaci a predžiačky. U dievčat zvíťazila #BibianaČierna. Na body dosiahla aj #NatáliaSýkorová, ktorá skončila na 6.mieste. Na najvyšší stupeň sa u chlapcov postavil #MatejVitek. Tesne za ním skončil #TimoBachnar, ktorý skončil na 2.mieste. V tejto kategórii za nás pretekal ešte aj #MaxHrnčiar, ktorý prišiel do cieľa s 5.časom.

Veľký úspech sme zaznamenali na Pohári ZSL predžiactva + MSR v Bachledovej doline. Autorom tohto úspechu bol #MatejVitek, ktorý vystúpal na 3.miesto na Slovensku v kategórii mladší predžiaci. Okrem neho sme mali v tejto kategórii ďalších dvoch pretekárov. #TimoBachnar sa umiestnil na 6.mieste a #MaxHrnčiar na 16.mieste. U dievčat sme v tejto kategórii mali jednu zástupkyňu. #BibianaČierna v nej zajazdila čas, ktorý jej stačil na 15.miesto.

V sezóne sme pokračovali na našich vlastných pretekoch DUVISpoirt Winter Trophy o ktorých si môžte prečítať tu.

Prvý ročník našich závodov zožal mieru uznania, ktoré nám všetkým spravilo radosť, keďže aj v obmedzených podmienkach sme spravili decentné podujatie. Môžme povedať toľko, že dúfame, že budúci rok nastavíme latku vyššie.

Veľkú radosť nám však urobili aj naši pretekári, keďže sa im podarilo "nechať v domácich rukách" jedno 1.miesto, tri 2.miesta a jedno 3.miesto


Po našich pretekoch už stál pred tímom posledný pretekový víkend zimnej časti sezóny 2023. Týmto pretekom bol Goralský klobúčik, ktorý sa uskutočnil v stredisku Roháče-Spálená. Preteky pre náš tím začali v kategórii superbaby chlapci #JakubVitek, #BrunoČierny a #MarekŠály. V súčte dvoch kôl sa umiestnili na 3., 32. a 55.mieste. Ďalšou kategóriou, ktorá bola na štarte boli mladšie predžiačky. Za DUVI Sport team sme v tejto kategórii mali dve pretekárky. #BibianaČierna sa v tejto kategórii dostala na 29.mieste a #LilianaŽňavová zase získala 51.miesto. Posledný pretekári, ktorý štartovali za náš tím boli #MatejVitek a #MaxHrnčiar. Sezónu zakončili veľmi peknými výsledkami 3.a 9.miestom.

Triatlon

Tu sme mali kľudnejšie obdobie. Náš pretekár #PatrikSiegl sa predstavil na dvojici bežeckých pretekov. 5.marca odbehol na pretekoch Majcichovská 10 čas: 38minút10 sekúnd. Druhým závodom, ktorého sa zúčastnil bol Renault Bratislava Polmaratón. Tu sa mu podarilo stanoviť nové osobné maximum na 21,1 kilometrovej trati - 1:23:30. Oba preteky sú prípravou na MS v strednom triatlone, ktoré sa budú konať 21.mája 2023 v Šamoríne.







77 views
bottom of page