top of page

Májový a júnový výsledkový servis – DUVISport team bude v roku 2023 na majstrovstvách sveta a ďalšie

Vzhľadom na nízke pretekové zaťaženie v priebehu júna sme nepriniesli samostatný výsledkový servis. Preto Vám prinášame tento jeden veľký výsledkový servis za máj a aj jún.

Triatlon

Keďže iba pred niekoľko hodinami náš #PatrikSiegl zaznamenal významný úspech v podobe kvalifikácie na Majstrovstvá sveta organizácie Challenge Family v strednom triatlone, tak začíname triatlonom.

Ako prvú akciu hodnú spomienky vypichneme nedávno skončený Challenge Kaiserwinkl-Walchsee. Dňa 26.6 nastúpil na tento pretek náš #PatrikSiegl. V horúcom počasí, na horskom slnku si vybojoval 5.miesto v kategórii 18-24. Avšak dôležitejšie je spomenúť fakt, že vďaka svojmu výkonu sa kvalifikoval na už vyššie spomenuté MS pre rok 2023.

"Tieto preteky by som z mojej strany pomenoval ako významnú skúsenosť, ktorá bude formovať zvyšok sezóny. Je vidieť jasné pozitívne ukazovatele, ale aj nezanedbateľné negatíva. Avšak prevláda spokojnosť, keďže sa v roku 2023 vrátim na MS." -#PatrikSiegl

Ďalšie triatlonové preteky, kde sa zúčastnila naša reprezentácia bol Olympijský triatlon Challenge Šamorín. Za DUVI Sport team tu nastúpili #PatrikSiegl a atlétka DUVI Sport coaching #MartinaBábiková. Na tejto "skúške vetrom" sa lepšie darilo Martine, keď vybojovala v kategórii 18-29 3.miesto. Patrik skončil rovanko v kategórii 18-29 u mužov na 6.mieste.

Trávové lyžovanie

V trávovom lyžovaní to bolo pestrejšie. Sezónu sme otvorili na českom pohári v Štítnej nad Vláří. Náš #MatejVitek tu zaznamenal 2x1miesto vo svojej kategórii U10.

Ďalšou zastávkou pre nás bolo Orlické Záhoří. V tomto stredisku, ktoré sa nachádza v Královohradeckom kraji (ČR) sa konalo 1.kolo FIS Grasski cup. Za nás tu štartovali #JakubVitek a #MatejVitek. Matej ako minuloročný celkový víťaz tejto série pretekov vstúpil za obhajobou víťazstvami v slalome a aj obrovskom slalome. Jakub zase vybojoval 2x3miesto. Obaja súťažili v kategórii U10. Avšak Matej už zvláda "naháňat" aj U12. Tento krát sme mali zástupkyňu aj v kategórii U14 dievčatá, keď v obrovskom slalome a slalome brala #AlžbetaBošková 4. a 5.miesto.

Jún sme zakončili v Rakúsku, konkrétne v stredisku Schwarzenbach. #MatejVitek tu zopakoval úspešné ťaženie z minulého roka, keď bral znovu 2x1.miesto. Za nás tu pretekal aj #JakubVitek. Ten vybojoval 2.miesto v obrovskom slalome a 3.miesto v slalome



69 views
bottom of page