top of page

Vízia 2023 - Patrik Siegl o plánoch na najbližšiu sezónu




Koniec októbra je znovu tu a s tým aj predstavenie plánov na rok 2022 pre triatlon. Sezóna 2021 priniesla veľa výšin, ale aj sklamaní. Na strane pomyselných vrcholov môžme vidieť napríklad 12.miesto z Challenge The Championship alebo víťazstvo z Challenge Salou. Za sklamania môžme považovať zbabraný na Walchsee alebo veľmi odfláknuté Majstrovstvá Slovenska. Po vcelku úspešnej sezóne prirodzene rastie chuť po nových výzvach.

Po stretnutiach s partnermi sme sa zhodli na projekte VÍZIA 2023. Hlavným cieľom projektu je kvalifikácia na Majstrovstvá sveta Ironman 70.3 2023, ktoré sa uskutočnia vo fínskom Lahti. Tento cieľ by sme mali dosiahnuť prostredníctvom pretekov v Tallinne a Barcelone.

Periodizácia prípravy, ako aj sezóna je koncipovaná okolo toho, že chceme aby forma vrcholila v druhej časti roka 2022. Kvôli tomuto sme odmietli pozvánku na Challenge The Championship 2022. Avšak to neznamená, že prvý polrok 2022 nebude dôležitý. S partnermi sme sa zhodli na tom, že náš prvý cieľ bude obhajoba prvého miesta na Challenge Salou. Chceli sme predstaviť aj nejaké kvalitné domáce podujatia v prvej polovici sezóny, preto padla voľba na olympijský triatlon Challenge Šamorín.

Skutočná hlavná sezóna začne až koncom júna na pretekoch Challenge Kaiserwinkl-Walchsee. Z pohľadu na sezónu, ako celok, je to spolu s CTP Palavarace akýsi tester race balíčka. Po tomto double nasleduje hlavný cieľ sezóny, ktorým sú preteky Ironman 70.3 Talllinn. Zvyšok augusta potom bude slúžiť na prípravu pred záverom sezóny.


Sezónu nám ukončí opäť kvalitne obsadený september. V priebehu mesiaca september by farby DUVI Sport tímu mali byť reprezentované na pretekoch Challenge Bled, kde pôjdeme disciplínu aquabike. Po Challenge Bled by mal nasledovať už tradičný CTP Doksyrace. Na základe tohto pretekového bloku budeme môcť určiť očakávania pred povestným "Die Krönung" sezóny na Ironman 70.3 Barcelona.






Taktiež je pre nás obrovská česť oznámiť, že firmy CTP, Fast Forward a Challenge Tires predĺžujú spoluprácu s DUVI Sport tímom. Tieto firmy hrali dôležitú rolu v priebehu sezóny 2021. Každá z nich mala prsty aj v takzvanom SF (Super Fast) upgrade balíčku. Inovácie, ako aj progresívne zmýšľanie vo svojom obore je to, čo nás spája. Veríme, že naša vzájomná spolupráca prinesie svoje ovocie v podobe úspešnej sezóny 2022.



70 views
bottom of page